***       Водещите вечерни новини       на 9 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Божанков заяви: „Русия няма да спечели тази война“ и веднага беше изключен от БСП. Сърбия заговори за войски в Косово


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 декември   

 

След чуване на Явор Божанков, Общото заседание на Парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ взе единомислещо решение за изключването му от групата, оповестиха от партията.

***

„ Причините да бъда изключен са няколко. Едната е, че откогато съм кмет, не съм разрешил продажбата на нито един квадратен метър общинска земя “.

***

***

„ Какво ще е държанието на останалите парламентарни групи – не мога да кажа. Един кабинет би трябвало да бъде определен с ясно парламентарно болшинство “.

***

Износът на съветски недопечен нефт претърпя сериозен удар след влизането в действие на новите западни наказания.

„ Уолстрийт джърнъл ” заяви, че информациите от два доставчика на данни за съветския нефт демонстрират огромен спад, макар че съответните им стойности се разграничават.

***

След няколкоседмично спиране съветските въоръжени сили са възобновили офанзивите против украинска инфраструктура, употребявайки ирански дронове, сподели през днешния ден английското министерство на защитата, представен от Българска телеграфна агенция.

***

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър дойде в Съединени американски щати тази заран, откакто бе освободена от съветски затвор в подмяна за търговеца на оръжие Виктор Бут.

32-годишната Грайнър, която бе задържана в Русия през февруари поради владеене на опиати, бе забелязана от кореспондент на Агенция Франс Прес, откакто полетът й кацна в Сан Антонио, Тексас. Очакваше се тя да бъде трансферирана до близка военна болница за медицински прегледи, предадоха американските медии.

***

Яшин бе арестуван поради оповестен през април в неговия канал в " ЮТюб " клип, в който разисква открити от западни публицисти доказателства за съветски военни престъпления в киевското предградие Буча и слага под подозрение формалната версия на Москва, че известията са изфабрикувани, с цел да бъде дискредитирана Русия.

***

Изданието от западната ни съседка се базира на обява на уеб страницата на крайнодясната сръбска организация " Народни патрули " в обществена мрежа, появила се за няколко часа.

" Връзките сред съветската компания и крайнодесни групи в Сърбия са от години. Наскоро обаче стана известно, че лидерът на " Народни патрули " Дамян Кнежевич е посетил притежателя на съветската компания Евгений Пригожин в Москва ", добави " Блиц ".

" Въпреки че не може да се откри със 100-процентова сигурност дали Вагнер е разкрила собствен филиал у нас, може да се допуска, че хора от компанията живеят и работят на сръбска територия ", уточни още медията.

***

***

" При обиск в дома на един от обвинените в заговора за прелом в Германия полицията е разкрила лист на врагове ", заяви английският в. Дейли мейл.

" В листата попадат високопоставени политици от Федералната република ", добави медията.  

" Според конспираторите врагове са външният министър в Берлин Аналена Бербок, ръководителят на Германската социалдемократическа партия Саския Ескен (на снимката) и нейният заместител Кевин Кюнерт ", написа изданието.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР